Over dit blog

‘Lekker, zo’n moestuintje!’ wordt gemaakt door mij, Lobke Kapteijns.

Vroeger stond ik in de keuken, nu werk ik als tekstschrijver en journalist. De liefde voor koken en schrijven is dan ook de aanleiding voor dit blog. Maar daarnaast ook de nieuwsgierigheid naar een eigen moestuintje en wat daaruit voort kan komen. Zelf heb ik helemaal geen groene vingers, ik heb geen zeeën van tijd en ik heb ook geen benul wat er zoal komt kijken bij een moestuintje. Het is een grote ontdekkingstocht.

Het voorjaar van 2013 werd mijn vuurdoop en ik werd dan ook al snel met mijn neus op de feiten gedrukt. Er is veel geduld nodig voor een moestuin. Maar je wordt er wel écht heel blij van!

Waardering voor eten van dichtbij

Ondertussen wordt de wereld om ons heen steeds groter. Des te meer waardeer ik etenswaren van dichtbij, waaronder uit eigen tuin. Ik wil weten waar het vandaan komt, wat erin zit en hoe het gemaakt wordt. Zonder enge toevoegingen zoals kaliumsorbaat, sorbinezuur of bifenyl. Alles wat ik maar amper uitgesproken krijg, verban ik uit de pan.

We horen ook vaak genoeg hoe de voedselindustrie ons om de tuin leidt. Paardenvlees wordt verkocht als rundvlees en is een scharrelei nog wel een scharrelei? We kunnen het beste ons gezonde boerenverstand gebruiken. Zoveel mogelijk vers en lokaal eten, zonder poespas.

Recepten

Inmiddels plaats ik ook recepten op mijn blog. Ik wil laten zien hoe gemakkelijk het is om basisproducten zelf te maken. Denk aan roomkaas, stroopwafels en appelsap. Door pure producten te gebruiken en pakjes te vermijden. Gewoon simpel en lekker.

Ik ben ook van mening dat zondigen mag. Ik houd van room in de soep. Kan chips heel moeilijk weerstaan en pak dan het liefste nog wat chocolade na.

Reageren?

Ik ben benieuwd naar jouw mening over mijn blog. Of wie weet heb je nuttige tips of heb je nog een fraai ‘homemade’-recept dat je met me wilt delen.

Je kunt mailen: Lobke@letterlijklobke.nl, twitteren of reageer ergens op dit blog. Ik ben altijd in voor een praatje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s