Gezond broodbeleg: hüttenkäse met geroosterde paprika

Persoonlijk vind ik het best wel een uitdaging om dagelijks voldoende groenten binnen te krijgen. Daarom ben ik vaak op zoek naar broodbeleg waarin groente is verwerkt. In de winkel kom ik niet veel tegen.  Tijd dus voor een eigen maaksel: hüttenkäse met geroosterde paprika. In een handomdraai gemaakt en superlekker.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • Olijfolie
  • 1 bakje hüttenkäse 200 gram (dit is een merknaam, ook wel bekend als cottagecheese)
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper

Bereidingswijze

  • Laat de (hetelucht) oven op 200 graden voorverwarmen.
  • Spoel de paprika schoon en leg ‘m in een ovenschaal. Giet er een scheutje olijfolie overheen.
  • Plaats de paprika minstens een half uur in de oven op 200 graden.
  • De paprika zal nu bruin worden en op sommige plekken zelfs zwart. Dat geeft niks, want dit is juist de manier om het velletje te verwijderen. Draai de paprika op z’n tijd, zodat alle zijdes van de paprika gebruind zijn (en dat dus overal het velletje loslaat). Meestal duurt het ongeveer een half uur tot drie kwartier.
  • Is de paprika goed bruin, haal ‘m dan uit de oven. Laat ‘m afkoelen en trek vervolgens het velletje eraf. Ook de pitjes moeten eruit en de steel mag eraf.
  • Het vruchtvlees dat je overhoudt, snijd je in kleine stukjes.
  • Deze stukjes meng je met de hüttenkäse. Breng op smaak met paprikapoeder en cayennepeper.
  • Dit overheerlijke gezonde broodbeleg is maximaal een weekje houdbaar in de koelkast. Smakelijk eten!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s