Gezond en zelfgemaakt broodbeleg: kersverse komkommersalade

Broodbeleg, altijd lastig als je het mij vraagt. Ik houd niet van vleeswaren op m’n brood, daar zitten mij teveel ondefinieerbare ingrediënten in (die beginnen met de letter E). Daarom kies ik eerder voor kaas, maar dat verveelt ook na drie bammen… Dus het wordt tijd voor lekker zelfgemaakt broodbeleg!

Komkommersalade is heel gemakkelijk te maken.

Bereidingstijd: 30 minuten (+24 uur als je de yoghurt eerst uit wilt lekken)

Dit heb je ervoor nodig:

  • 1/2 komkommer
  • Teentje knoflook (eventueel gepoft)
  • 250 milliliter yoghurt
  • Zout en peper
  1. Voor het beste resultaat hang je de yoghurt een avond van tevoren in een passeerdoek of een theedoek, boven een pan. Al het vocht gaat er dan uit en je houdt 24 uur later hele dikke yoghurt over. De salade is overigens ook prima te maken met yoghurt recht uit de verpakking maar dan is de salade wat dunner.
  2. De volgende dag rasp je de komkommer fijn en doet deze in een mengkom.
  3. De uitgelekte yoghurt haal je uit de handdoek en voeg je toe aan de geraspte komkommer. Het vocht dat in de pan zit, gooi je weg.
  4. De yoghurt en de komkommer meng je met een spatel. Het teentje knoflook doe je in een knoflookpers (of je snijdt ‘m heel fijn) en voegt dat aan de komkommersalade toe.
  5. Dit geheel breng je op smaak met peper en zout.
  6. Deze hoeveelheid is bij mij meestal binnen een paar dagen verorberd. Maximaal een week is de salade houdbaar. Zijn er meer liefhebbers in de familie, gebruik dan een hele komkommer en een halve liter yoghurt. Kun je langer vooruit 🙂

Dit recept komt overigens niet uit mijn eigen hoed (al is het niet heel ingewikkeld). Ik heb dit recept gekregen bij de versbox Kempenvers. Binnenkort volgt over deze versbox een review.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s