Handig! Gepofte knoflook in je koelkast

Zelf ben ik groot fan van knoflook. Ieder soepje, sausje of gerecht krijgt een teentje knoflook mee. Sta jij ook dagelijks knoflook te pellen en te snijden? Dan is het veel gemakkelijker om gepofte knoflook in je koelkast te hebben staan. Zelfgemaakt.

Het stelt niet zoveel voor maar het levert je veel profijt op in de keuken.

Bereidingstijd: 10 minuten + maximaal 45 minuten in de oven

Wat heb je nodig?

  • Een bol knoflook
  • Olijfolie
  • Aluminiumfolie
  1. Verwarm de over voor op 190 graden
  2. Pak een vierkant stukje aluminiumfolie, je moet een knoflookbol erin kunnen verpakken
  3. Smeer de aluminiumfolie aan de binnenkant in met olijfolie
  4. Verpak de bol knoflook stevig in de folie
  5. Zet de ingepakte knoflook in het midden van de oven voor ongeveer een half uur tot drie kwartier.
  6. Zodra de tijd verstreken is, even voelen of de knoflook goed gaar is (dan wordt het lekker zacht).
  7. Zijn ze gaar? Laat de knoflookbol even afkoelen. Daarna kun je de teentjes heel gemakkelijk één voor één uitknijpen en in een potje bewaren. Met één gepofte knoflookbol doe ik ongeveer een week, ik bewaar het in de koelkast.

Als je vervolgens aan het bakken gaat, kun je heel gemakkelijk een lepeltje toevoegen. Overigens las ik net ergens dat gepofte knoflook ook heel lekker is op een cracker tijdens de lunch. Maar dat heb ik nog niet geprobeerd…

Afgelopen week heb ik trouwens ook meteen wat teentjes knoflook in de grond gestopt. Want nu (oktober) is het tijd om ze te zaaien! Zodat je in juli kunt genieten van verse bollen knoflook uit eigen tuin 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s