Homemade Heksenkaas

Heksenkaas is je vast wel bekend. Het is een frisse spread met een pittige en tegelijkertijd zoetige smaak. Maar aan zo’n bakje uit de supermarkt hangt een aardig prijskaartje. Bovendien kunnen we dat zelf veel beter én lekkerder.

Over de inhoud wordt op de verpakking ietwat geheimzinnig gedaan, dus ben ik zelf aan het zoeken geslagen. Volgens mij kom ik met onderstaand recept behoorlijk dichtbij de werkelijkheid. Ik moet bekennen dat ik me wel heb laten inspireren door de blog Eetpraat, met dat recept heb ik wat gesjoemeld en het een en ander aangepast.

Recept voor één bakje homemade Heksenkaas

Ingrediënten

60 ml room
40 gram fijngesneden prei
20 gram fijngesneden lenteui
1/2 sjalotje
5 gram peterselie
150 gram kruidenkaas (denk aan Boursin of Crefée van de Lidl)
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel witte basterdsuiker

Bereidingswijze

  • Doe de room in een pannetje en voeg de fijngesneden prei, lentebui en het sjalotje toe.
  • Laat het ongeveer vijf minuutjes koken en zet het vuur daarna laag.
  • Voeg vervolgens de peterselie, citroensap en basterdsuiker toe.
  • Als laatste voeg je de kruidenkaas toe. Laat deze volledig smelten in de warme room.
  • Laat de homemade Heksenkaas afkoelen.
  • Smakelijk eten!

Extra leuk is het als je ook de roomkaas zelf maakt! Hoe dat werkt, lees je hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s