Herfstweer! Maar nog wel een joekel van een courgette

Tja, als beginner in de moestuin word je toch telkens weer verrast. Buiten regent het  dagelijks dat het giet. Bladeren vallen van de bomen en ik heb nog niet echt de moeite genomen om de moestuin herfstklaar te maken… Ondertussen groeit er nog wel van alles, dus dat geeft de moestuinder moed. Zoals deze joekel van een courgette.

Zo nu en dan verschijnt er nog eens wat oogst in de moestuin, dat is voor mij ook een reden om de boel lekker op z’n beloop te laten. De courgettes liggen verscholen onder de grote bladeren, waardoor ik ze regelmatig over het hoofd zie. In principe zijn de kleine courgettes het lekkerst maar ook deze courgette van 55 centimeter lang is de soep ingegaan (bij schoonmoeders weliswaar).

Wat betreft de oogst van mijn eerste jaar als moestuinder: het is me niet tegengevallen. Courgettes zijn er veel verschenen, net als sperziebonen. Ook de paprika’s doen het goed, ze zijn zelfs nog niet klaar met groeien. De uiteindelijk verrotte tomaten waren met stip de grootste tegenvaller, net als de radijsjes die een wel héél bijzondere vorm aannamen

Binnenkort ga ik op zoek naar meer informatie over het herfstklaar maken van je moestuin en zorg dat ik de lezer weer wat vaker op de hoogte breng. De start van een moestuin combineren met de verbouwing van een complete woning, is geen gemakkelijke combinatie maar ook dat einde komt in zicht.

 

Image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s